İSTANBUL / SANCAKTEPE - Samandıra Ortaokulu

Mrt

Okul rehberlik servisimizin velilerimiz için düzenlediği seminerleden Güvenli İnternet Kullanımı konulu seminerimiz 6 Şubat Salı Güvenli İnternet Gününde  Okulumuz Rehberlik Öğretmeni Büşra BEŞİKTAŞ tarafından gerçekleştirildi.

Mrt

2023-2024 eğitim-öğretim yılı Küçükler Okul Sporları Muaythai İstanbul Şampiyonasında okulumuz öğrencilerinden Ezgi ERMİŞ 2. , Berke GÜLTEKİN 3. Olmuştur.

Anadolu Yıldızlar Ligi 2024 sezonu atletizm spor dalında okulumuzu küçükler kategorisinde başarıyla temsil eden Sümeyye YILMAZ 2. olmuştur.

Öğrencilerimizi ve emekleri geçen öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Mrt

Okulumuz öğretmenleri arasında oluşturulan Kitap Sinema Kulübümüz ilk buluşmasını 05.03.2024 Salı akşamı gerçekleştirdi. Goundhog Day ( Bugün Aslında Dündü) filminin değerlendirildiği toplantı ders çıkışında okulumuz öğretmöenler odasında gerçekleştirildi.

Mrt

Okulumuz rehberlik servisi tarafından planlanan dört aylık eğitim seminerinin ilki olarak Öğretmen- Veli İletişimi konnulu seminer okulumuz toplantı salonunda Okul Rehber Öğretmenimiz Ömer Faruk Sivrikaya tarafından 29 Şubat 2024 Perşembe günü düzenlendi.

Bütün öğretmen ve idari personelin katıldığı toplantıda güvenli bir okul ortamında veli- öğretmen iletişimi nasıl olmalı hangi temeller üzerine kurulmalı başlıklarında yapılan eğitimimiz 1 saat sürdü.

Şbt

Yıldız Erkek Futsal takımımız ilçemizde ikinci olmuştur, öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz İlknur TOYSAL' ı tebrik ediyoruz.

Şbt

Okulumuzun Keepers of Nature isimli e twinning projemizin ekibiyle birlikte 19 Şubat  Pazartesi günü Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'ne gezi düzenleyerek toprak, su ve bitkilerle ilgili gözlemler yapıp eğitimler aldık. Doğamızı korumak için neler yapabileceğimizi konuştuk ve çok eğlendik.

We organized a trip to Nezahat Gökyiğit Botanical Garden with the team of our school's e twinning project called Keepers of Nature, and we made observations and trainings about soil, water and plants. We talked about what we can do to protect our nature and we had a lot of fun.

Şbt

Samandıra Ortaokulu mezun öğrencileri için düzenlenen ''Deneyim Paylaşım Günleri'' kapsamında 9 Şubat 2024 Cuma günü, 2023 yılı mezunu öğrencilerimize rehberlik servisinde baklava ikramı yapıldı ve yeni okullarındaki durumları hakkında bir sohbet havasında görüşme gerçekleştirildi.

Daha sonra 8. sınıf öğrencilerimizle deneyimlerini paylaşmaları için düzenlenen toplantıda mezun ve mezun adayı olan öğrencilerimiz okulumuz  toplantı salonunda rehber öğretmenleri refakatinde paylaşımda bulundular.

Şbt

Tübitak Bilim Söyleşileri Kapsamında, 8 Aralık 2023 Cuma günü okulumuz konferans salonuında Prof. Dr. İdris OĞURLU tarafından ''Ekolojik Denge'' konulu bilim söyleşisi gerçekleştirildi. Prof Dr. İdris Beye' e katılımlarından dolayı, proje koordinatörü Okulumuz Fen Bilgisi Öğretmeni Neslihan BACAK' a emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

22 Şubat 2024 Perşembe günü, okulumuz konferans salonunda, emniyet mensupları tarafından "En İyi Narkotik Polisi Anne" konulu seminer verildi.

Ara

Okulumuz öğrencisi Adam Muradov, okullar arası  İstanbul  Karate Şampiyonasında 3. oldu.

Kas

Samandıra Ortaokulu olarak 100. Yılda Her Sınıf 100 Ağaç Dikiyor e-twinning Projesine 3 sınıfımızla birlikte katıldık.

Ömerli Mesire Alanında proje koordinatörleri tarafından belirlenen bölgeye 3 ayrı sınıfımız, sınıf rehber öğretmenlerimiz ve gönüllü olarak katılım gösteren velilerimizle beraber Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 adet fidan diktiler.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yıl dönümünü coşkuyla kutladık.Kutlama programında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

26 Ekim Perşembe günü,okulumuz konferans salonunda,Davranış Bilimleri Uzmanı Esra Lenk,okulumuz 8.sınıf öğrencilerine Stres Yönetimi ve Motivasyon konulu seminer verdi.Sayın Esra Lenk Hanım'a ve organizasyonu düzenleyen Tügva Sancaktepe'ye teşekkür ediyoruz.

Ekm

Okulumuzda 5.Sınıflara yönelik Akran Zorbalığı ve Akran Zorbalığı ile Mücadele Yöntemleri çalışması yapıldı.

Ekm

4-10 Ekim Uzay Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuz 5-B sınıfıyla gerçekleştirdiğimiz Sultanbeyli Bilim Merkezi ziyaretimiz.